Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Артист от Добрич гостува с "360°" пред родна публика

На 17 октомври, родената в Добрич художничка Геновева Рогова ще се представи за пръв път пред родна публика със своя самостоятелна изложба, озаглавена "360°", в Добричката Градска художествена галерия.

Целенасочено, Геновева Рогова насочва вниманието на посетителя към своеобразния акцент в изложбата - арт инсталация, над която авторката е работила в продължение на 360 дни, използвайки точно 360 цвята. За вдъхновението и моментите по време на творческия процес, Геновева Рогова споделя: „Всеки ден съм търсила нов цвят, за да направя един елемент - цветен кръг. Събраните цветни елементи могат да се подреждат в безкрайни конфигурации. Цветна игра...“

В изложбата са включени и принтове, в които изображенията са експонирани на лунна светлина по време на лунно затъмнение.

Откриването на изложбата ще бъде на 17 октомври от 17:30 ч. в Художествена галерия – Добрич.

Геновева Рогова е на 22.07.1972 г. в град  Добрич. През 1991 г. завършва средното художествено училище „Цанко Лавренов” в град Пловдив с награда за дипломната си работа на името на Атанас Стайков. Завършва Националната художествена академия през 1998 г. със специалност „Графика“ при проф. Стоян Стоянов - Течи.

В своята творческа биография, авторката има няколко самостоятелни изложби в София и страната. Участва в редица международни изложби и пленери в Испания, Македония, Мексико, Босна и Херцеговина. Прави самостоятелни изложби в София, Пловдив, Благоевград, Добрич, Нова Загора. От 1992 г. живее и работи в София.

Изложбата ще продължи до 06 ноември 2019 г.

c