Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Местна коалиция ВМРО (ГЕРБ, СДС): Твърдо решени сме да подобрим здравеопазването в Балчик

Водачите на листата на Местна коалиция ВМРО (ГЕРБ и СДС) Атанас Атанасов, който е и кандидатът за кмет, д-р Маргарита Калинова и Димитър Николов споделиха на пресконференция, че получават тревожни сигнали от жители на цялата община, че Коалицията възнамерява да закрие МБАЛ в Балчик.

Здравеопазването е основен приоритет за всички кандидати от листата. Д-р Калинова пое ясни ангажименти за подобряване достъпа до здравеопазване, запазване на болницата – разширяване на дейността ѝ и подобряване на сградния ѝ фонд и оборудването, полагане на усилия за връщане на местните утвърдени лекари-специалисти, привличане на млади и утвърдени лекари и медицински сестри, подобряване на комуникацията между Бърза помощ, МБАЛ и Медицинския център, улесняване на разкриването на зъболекарски кабинети по селата.

„Средства за здравеопазване в общинския бюджет винаги ще се намерят, но не е редно да се разчита само на Общината. При добър мениджмънт ще се увеличат приходите от НЗОК и ще се облекчи общинския бюджет“, посочи д-р Калинова.

Според Димитър Николов един от приоритетите на МК ВМРО (ГЕРБ и СДС) е да бъдат задържани младите хора в Балчик, да живеят и да се развиват на територията на общината. Това може да бъде постигнато с различни мерки – подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми от Общината, премахването на таксите за детските градини и други. 

„След повече от 25 години опит в управлението на хора знам, че добрият екип е гаранция за свършена работа. Затова залагам на изявени професионалисти и експерти и ще изградя качествен и сплотен екип, който да решава бързо и прозрачно възникналите проблеми“, заяви Атанас Атанасов. По думите му събираемостта на местните данъци и такси в Балчик не е нужното ниво. Не може Варна да е с над 80 процента събираемост, а нашата община да е 36 на сто, заяви Атанасов. Според кандидата за кмет не е редно собственици на хотелски комплекси години наред не заплащат данъци и такси. Той посочи още, че туристическата такса не се събира така, както повелява законът. По думите на кандидата за кмет според Закона за Черноморското крайбрежие тя трябва да се реинвестира в туристическите райони. По отношение на разпределение на тези средства нито село Кранево е получавало нещо в годините, нито Балчик е поддържан в туристическо отношение, категоричен бе Атанас Атанасов.

Димитър Николов също заяви позицията си, че за да се развива Общината, освен ясни приоритети има нужда от увеличение на събираемостта на местните данъци и такси. „Твърдо сме решени да подобрим контрола и да използваме всички законоустановени средства за увеличаване на приходите в общинската хазна“, каза той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

c