Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Четири купи и първо място спечелиха пътни полицаи от област Добрич

Общи четири купи завоюваха двама служители на Областната дирекция на МВР в Добрич в тазгодишния 27-и национален конкурс „Пътен полицай на годината”. Както Про Нюз Добрич писа, отборът, съставен от Тодор Гроздев – младши инспектор в сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР в Добрич, и младши инспектор Марин Кондов от РУ на МВР в Албена, спечели първо място, а Кондов стана Пътен полицай на годината.

Днес областният управител на Добрич Красимир Кирилов връчи на двамата служители и на началника на сектор „Пътна полиция” Жулиян Минев грамоти и награди.

Тодор Гроздев разказа, че работи в сектора от 2012 година, от 2015 година участва в националното състезание в един отбор с Марин Кондов. „Аз съм по-младият, много адреналин има в мен, колегата се мъчи да ме овладява”, сподели той пред журналисти. Марин Кондов, на 49 години, е от 27 години младши автоконтрольор в РУ в Албена. Участва в състезанието около 10 пъти, като последните години е с Гроздев, който е на годините на дъщеря му.

Двамата пътни полицаи разказаха, че състезанието е много трудно и в него участват 58-те най-добри техни колеги от страната. Те мерят сили в 6 дисциплини – два теоретични изпита, стреляне с пистолет „Макаров”, оказване на първа долекарска помощ и майсторско управление на мотоциклет и автомобил.

Освен купата за Пътен полицай на годината Марин Кондов е носител и на първо място на теста за специализирана подготовка. По думите му разликата с колегите му след него е драстична. Тодор Гроздев има купа за трето място в оказване на първа долекарска помощ. Той сподели, че до сега два пъти е печелил четвърто място и много е доволен от постигнатото. Марин Кондов и Тодор Гроздев имат и купа за първо място отборно, което е след сумиране на точките от резултатите им в различните дисциплини.

За мен е чест и удоволствие да работя с нашите служители, изградени специалисти, показали високи и трайни резултати в годините в служебната си дейност, каза началникът на сектор „Пътна полиция” Жулиян Минев. Той посочи, че състезанието е най-престижното у нас, то е като Олимпиадата на пътните полицаи. Минев изрази радостта си за победата на Марин Кондов на теста по специлизирана подготовка. Обясни, че тестът е с 30 въпроса, решава се за време и включва освен казуси по Закона за движение по пътищата, така и от други нормативни актове, наредби и инструкции, по които работят пътните полицаи. Шефът на КАТ сподели още, че Марин Кондор и Тодор Гроздев не са имали много време за подготовка, тъй като съгласно месечните им графици са били на пътя. Подготвяли са се основно в почивните си дни.

c