Водещи новини Здраве Общество

Гимназистки от Добрич облякоха розово в подкрепа на болните от рак на гърдата

Красивите момичета от 11 “б” клас на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” в Добрич днес се облякоха в розово в подкрепа на жените, борещи се с болестта рак на гърдата. Това съобщи за Про Нюз Добрич класният им ръководител Милена Николова, която ги подкрепи и се облече в същия цвят. С инициативата си гимназистките от специалност „Оперативно счетоводство” се включиха в Националния розов ден – 8 октомври.

Идеята момичетата да подкрепят жените, борещи се с рак на гърдата, е на Божидара, която е от Ученическия съвет, каза Милена Николова. Тя сподели и снимката с хаштаг #avonpinkday.

Avon организира Националния розов ден – 8 октомври, за първа година. Целта е да покаже своята подкрепа за всички жени, които се борят с рака на гърдата, както и да прикове вниманието на цялото общество към темата и да обърне внимание на дамите да се интересуват от здравето на гърдите си. Компанията призова всички, съпричастни към каузата, да облекат нещо розово или да носят розов аксесоар в този ден и така да покажат, че ги е грижа.

Като част от Националния розов ден символично в розово ще бъдат осветени няколко корпоративни сгради в София, както и редица общини. Символичната розова светлина има за цел да затвърди още веднъж вярването, че никоя жена не бива да остава на тъмно за рисковете и симптомите от развитие на рак на гърдата, а ранната превенция, както и високата осведоменост по темата, са ключови.

Благодарение на последователните усилия на Аvon информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват, посочват от компанията. За 17 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 500 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната.

Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3 800 нови случая, споделят от Аvon. Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *