Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Дават нов живот на най-акустичната зала в област Добрич

Ръководството на добричкото читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ е решено да даде нов живот на "Голямата концертна зала - най-акустичната в Добричка област, и събираща до 300 зрители, отново да отвори врати за празничните концерти, спектакли и публика", съобщиха от просветния институт.

За обновяването на залата са необходими средства, с които читалищното ръководство не разполага. За целта е инициирана подписка, която ще бъде внесена в Община Добрич, за разглеждане и бъдещо финансиране на начинанието.

Управата на НЧ "Йордан Йовков - 1870" се обръща към обществеността със следния призив:

Уважаеми съграждани,

През 2020 година Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ ще отбележи своя 150-годишен юбилей. Във връзка с предстоящите празненства, наше искрено желание, е Голямата концертна зала на Читалището (най-акустичната в Добричка област) събираща до 300 зрители, отново да отвори врати за празничните концерти, спектакли и публика.

За съжаление, нашият културен и духовен институт, не разполага с  необходимите средства за цялостен ремонт на залата. Читалището е общинска собственост, поради което ще потърсим съдействие от Общински съвет гр. Добрич, ремонтните разходи да бъдат заложени в  Проектобюджета за 2020 година.

С настоящата подписка молим  гражданите, съпричастни с културно-просветната и информационната ни дейност, да подкрепят нашето благородно искане.

Предварително благодарим за вашата гражданска позиция, с надежда че  заедно ще посрещнем достойно 150-годишния юбилей на едно от най-старите читалища в България, оцеляло през вековете.

Подписката е изложена във фоайето, отделите на библиотеката и школите в Читалището.

c