Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

43-годишен е зад решетките за телефонни измами над жени от Добрич

Варненски районен съд е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 43-годишен мъж, обвинен в извършването на две телефонни измами спрямо жени от Добрич, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

43-годишният Мартин К., е бил привлечен като обвиняем от Районната прокуратура във Варна, за телефонна измама – престъпление по член 209, ал. 1 от НК, извършена в съучастие с неустановено до момента лице.

На 3 октомври - в Добрич и Варна, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, Мартин К. успял да въведе в заблуждение жена, че участва в полицейска операция по задържането на измамници. Вярвайки, че съдейства на органите на реда, жената предоставила 7150 лева и 1000 долара, които трябвало да остави на уточнено предварително място в град Варна.

В хода на разследването било установено също, че Мартин е съпричастен и към друга телефонна измама, извършена на 2 октомври. При нея също, обвиняемият използвал престъпната измамническа схема - съдействие при полицейска операция за залавяне на престъпници. Втрата измамена жена - също от Добрич, предала 300 лева и златни накити, които както и другата жертва, оставила в град Варна.

По време на операцията, голямата част от златните накити били намерени в обитаваното от семейството на Мартин К. жилище във Варна. Оттам са иззети суми в различни валути, както и вещи, за които се предполага, че са получени от други измами.

От съдебното досие на 43-годишният Мартин К. е видно, че мъжът е осъждан и за престъпление против данъчната системата.

Определението, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на 43-годишния Мартин К.  – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

c