Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Добри новини за лечението на Дани от Добрич

"За Дани предстоят още стотици часове на засилена рехабилитация, но искаме да споделим с Вас, че нещата се случват много добре към този момент." Това написаха в страницата „Помощ за Дани от Добрич” приятелите на малкото момченце от Добрич, на което стотици добри хора помогнаха за набиране на средства за рехабилитация. Такава в момента се извършва в София.

"Дани не спира да бърбори, не спира да любопитства, не спира и да се опитва да прави нещата правилно. В това дете се вижда старанието му и постоянството, с които се справя прекрасно", пише в страницата. "Все по-добре захваща предмети, много по-старателно си държи главичката изправена, крачетата заключва, кляка, става. Скоро майка му Славина няма да може да го стигне да бяга след него, сигурни сме в това", споделят приятелите му.

По думите им работата при логопеда и психолога също дава много добри резултати. „От както познаваме Славина май не сме я виждали толкова щастлива и дай Боже щастието й като мама никога не бъде помрачено! От сърце й пожелаваме да види детенцето си в най-скоро време самостоятелно, далече е от училище, но дай Боже да тръгне в първи клас с връстниците си”, пише в страницата.

Направен е и отчет за изтеглените 3 140 лева от дарителската сметка на детето през последния месец:

  • 1 400 лева за 14 дни по 2 процедури по 50 лева
  • 1 300 лева за ортезите от Гюров
  • 440 лева за терапии при психолог

"Не спирайте да изпращате своята позитивна енергия към цялото семейство на Дани и него, защото в момента имат нужда от тази енергия!", призовават приятелите на детето.

Йордан Веселинов Ганчев се ражда през февруари 2017 година в Добрич с тегло 1 080 грама. Десет месеца по-късно лекарите поставят диагноза Детска церебрална парализа (ДЦП). До тогава Дани е трябвало да се опитва да се обръща сам, да движи крачетата и ръчичките, но той не го е правил. От момента на диагностицирането до днес момченцето не спира да провежда всекидневни рехабилитации.

c