Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Първа жалба за изборите в Добрич, премахват плакати

Общинската избирателна комисия в Добрич днес излезе с решение по повод подадена жалба за нарушения във връзка с изборите за местна власт на 27 октомври.

Постъпил е сигнал от Мирослав Балчев, упълномощен представител ПП „Възраждане“, за залепени плакати на участници в изборите за кмет и общински съветници на нерегламентирани места.

От ОИК посочват, че съгласно решение на Централната избирателна комисия е извършена проверка. При нея е констатирано, че в действителност на посочените места - гангът, който води към Държавен куклен театър „Дора Габе“ /непосредствено под таблото, на което се поставят афишите за предстоящите постановки/ са установени залепени два плаката на Местна коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН) с изображение на кандидата, издигнат за кмет, и на ел. табло в района на кръстовището на бул. „Трети март“ и ул. „Максим Горки“ е установен залепен плакат на ПП „Атака“ с издигнати кандидати за общински съветници.

Съгласно заповед на кмета на Община град Добрич констатираните места са извън тези, определени за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания.

Общинската избирателна комисия разпорежда премахването на залепените плакати. Решението ще се сведе за изпълнение до кмета на Община град Добрич.

c