Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Международен турнир по шахмат се провежда в Шабла

Десетият юбилеен открит Международен фестивал по шахмат „Шабла 2019“ се провежда от 3 до 6 октомври в хотел-ресторант „Тюленово” в морския град. Началото на международната надпревара постави Деян Димитров – председател на СКШ „Хармония“. Той обяви, че турнирът се организира по повод 50 години от обявяването на Шабла за град и 25 години от създаването на местния клуб по шахмат.

Официални гости на откриването бяха председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева и вр. и. д. кмет на община Шабла, Цветелин Йорданов. Д-р Стоева благодари на Деян Димитров, че вече 10 години организира този турнир. Тя приветства с „Добре дошли на Тюленовския бряг!“ всички желаещи - хора на различна възраст, да грабнат призовите места. Нарече шахмата „играта на интелигентните хора“. Пожела успех, много емоции и прекрасни мигове на Шабленския бряг.

Цветелин Йорданов също поздрави юбилярите и пожела с всяка изминала година турнирът да бъде във все по-голям формат. Обърна се към присъстващите за спортсменска игра и пожела да победи най-добрият.

Различното в 10-то издание е смяната на досегашния главен съдия. Тази година ролята поема Петромир Панайотов от Шумен.

Събитието се провежда под патронажа на Мариян Жечев - кмет на Община Шабла и д-р Йорданка Стоева - председател на Общинския съвет.

c