Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Гимназисти от Добрич възхитиха хотелиери на Канарските острови

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич се представиха достойно по време на 3-седмична практика в Пуерто де ла Круз, остров Тенерифе, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение инж. Нели Апостолова. В практиката бяха включени 15 най-добре представили се младежи от учебното заведение, тя бе по проект по програма „Еразъм+”. Учениците са от 11 и 12 клас на гимназията, от различни професии - „Хотелиер”, ”Кетъринг”, ”Готвач” и „Сладкар”.

Възпитаниците на Гимназията по туризъм се подготвяха цяла година за практиката на Канарските острови от учителите по професионална подготовка Марияна Шестакова и Павлета Митева. Учиха испански език чрез онлайн платформа.

15-те млади професионалисти практикуваха в престижните  хотели – „Weare La Paz” и „Taoro Garden”, като готвачи, сервитьори и бармани. Там имаха възможност да се научат да приготвят, презентират и сервират типични за Канарските острови и Испания ястия, десерти и напитки.

В почивните дни групата посети уникалния зоопарк „Лоро парк” и  аквапарк „Сиам парк”.

Учениците ни работиха задружно с испанските си колеги и създадоха нови приятелства и прекрасни колегиални взаимоотношения, сподели инж. Нели Апостолова. На финала ръководството на хотелите изказа възхищението си от българските младежи, от уменията и знанията, с които се представиха. Връчиха им сертификати за професионално обучение и ги наградиха със сума в евро.

Практиката на Канарските острови е втора поред за възпитаниците на ПГТ „П. К. Яворов”. Пилотното им участие беше през 2018 година.

c