Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Улица преминава през тротоар след ремонт по водния проект в Добрич

Сигнал за улица в Добрич, която до сега беше затворена с метална преграда, а след ремонт по проекта за воден цикъл е отворена и коли преминават безпрепятствено, подаде до Про Нюз Добрич наша съгражданка. Става дума за мястото, където ул. „Иван Вазов” /на която е главният вход на езикова гимназия „Гео Милев”/ се свързва с ул. „Панайот Хитов”. Жената разказа, че след дейностите по водния проект метална преграда липсва. Оставен е малко чакъл покрай бордюра, отгоре е асфалтирано и така автомобилите преминават през образувалото се, по думите й, кръстовище. „Не е коректно асфалтирано – категорична е съгражданката ни. – Сега колите влизат, излизат, а няма никакъв знак”.

Добричлийката посочи, че мястото е много опасно за пешеходците, които се движат по тротоара, защото улицата винаги е била затворена и за тях преминаването на коли е неочаквано. Тя обясни, че ситуацията е такава от пролетта и нееднократно е подавала сигнали до Общината. Първият е бил още в края на юли, но нищо не е направено. Жената изрази своето притеснение и за учениците от ЕГ „Гео Милев”, които също са свикнали по отсечката на ул. „Иван Вазов” край училището им да няма голямо движение на автомобили.

Импровизираното кръстовище между улиците "Иван Вазов" и Панайот Хитов"

В много държави съм ходил, никъде не съм виждал улица да преминава през тротоар, сподели за Про Нюз Добрич мъж, живеещ в района. Той посочи, че със свои съседи още преди три месеца са подали жалба в Общината. Преди две седмици отново са разговаряли с нейни представители, които казали, че металната преграда ще бъде поставена отново.

Дни преди началото на новата учебна година Про Нюз Добрич отправи запитване до Община Добрич, за това какви мерки ще бъдат предприети за решаване на проблема. От там вчера получихме отговор, който гласи:

„В момента комисия, назначена със заповед на кмета на Добрич, прави оглед на улиците, засегнати от водния цикъл за приемане на обекта. При констатирани нередности, те ще се отстраняват от изпълнителя".

c