Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

От участие в културен проект се завърна екип на СУ "Св. Кл. Охридски" в Добрич

Екип на СУ "Св. Климент Охридски" се завърна от работно посещение в Чешкия град Ждар над Сазави, реализиран в рамките на проект „Развиване на уменията на 21 век чрез проучване на културното наследство“, информираха от добричкото учебно заведение.

Посещението в Чехия и е и последната от мобилностите, финансирани по програма „Еразъм +“ КД2, преди предстоящото домакинство на училището през пролетта на 2020 г.

Чешките домакини са се постарали да осигурят на участниците от партниращите държави интересна и наситена програма, разказаха от ръководството на учебното заведение в Добрич. В уъркшопи, всяка една от страните-участници се е представила по няколко основни теми: „Линия на времето и събития от политическата, културна, спортна история на 20 и 21 век“, „Моят любим герой“, „Непознати спортни игри”. Като част от програмата, младите културни откриватели са имали възможност да опознаят забележителностите в Ждар и Прага чрез търсене и откриване на съкровища. Посещения на интерактивни музеи, запознаване с културното наследство на региона и природните му забележителности, са били също част от интересната културна програма през време на проектното участие.

Припомняме, че през тази пролет - месец април, група от 7 ученици и 2 учители участваха в предходната проектна мобилност, но в Холандия.

Екип от СУ “Св. Климент Охридски” гостува в Холандия по проект на Еразъм+

"И както при всяка среща от програмата – случиха се много нови запознанства, приятелства, емоции и тъга, при заминаването и раздялата ни. За мен проектът Erasmus+ е и ще е едно от най-хубавите преживявания в живота ми! Чрез него успях да опозная много нови култури, да посетя великолепни места и най- важното да завържа много нови приятелства.” - Йоана-Кристина Попова, 9 "в" клас в СУ "Св. Климент Охридски" - една от участниците в Проекта.

c