Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Немски съдия бе на официална визита в Добрич

Съдия Петер Волф от Районния съд в Айзенхютенщадт, провинция Бранденбург, Германия, днес беше на планирана визита с колегите си в Окръжен съд - Добрич, информираха от правосъдното ведомство. Съдия Волф е на посещение в страната ни по покана на Районен съд – Балчик,  в рамките на Програмата за двустранен обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение.

Добричката визита на немския магистрат е инициирана от съдия Ивелина Велчева - председател на Балчишкия съд. В Добрич, съдия Волф бе посрещнат от председателя на Добрички окръжен съд Галатея Ханджиева. Местните магистрати запознаха госта с организацията на работа в съда и видовете разглеждани дела. Съдиите имаха възможност да разговарят за сходствата и различията в съдебните системи на двете държави, натовареността на магистратите, начина на разпределяне на делата.

По време на пребиваването си в Добрич, съдия Петер Волф разгледа най-голямата съдебна зала в Окръжния съд, както и „синята стая“ за щадящо изслушване на деца, влезли в досег с правосъдието. Положителни бяха и коментарите на госта, който сподели, че Районният съд в Айзенхютенщадт също разполага с подобно помещение. В програмата на германския магистрат беше включено и наблюдение на съдебно заседание по първоинстанционно наказателно дело в Районен съд - Добрич.

c