Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нарязаха и накъсаха билборд на кандидат за кмет на Каварна

Сигнал, че е извършен опит за саботиране на кампанията на кандидата на НФСБ за кмет на Община Каварна, бе подаден в Про Нюз Добрич от Инициативен комитет „За туризма на Калиакра”. Според сигнала, билборд на Красимир Кръстев е унищожен от злосторници само дни след като е бил поставен.

От Областната дирекция на МВР в Добрич съобщиха, че за вандалщината е заявено на 2 октомври около 13.25 часа в полицейското управление в Каварна от 51-годишен местен жител. Според подадената информация за времето от 23 часа на 1 октомври до 9 часа на 2-ри неизвестно лице е унищожило две рекламни винилови платна с размери 3/ 3 метра. Случаят се разследва, образувано досъдебно производство.

Районна прокуратура в Каварна наблюдава досъдебното производство, съобщи за Про Нюз Добрич изпълняващият длъжността окръжен прокурор Златко Тодоров. По думите му то е за унищожаване и повреждане не имущество.

Това е първото досъдебно производство от началото на предизборната кампания, каза още Златко Тодоров.

Репортаж за вандалската проява излъчи телевизия СКАТ. Според информацията на медията, билбордът е поставен на 30 септември, а на 2 октомври е нарязан и накъсан. Унищожен е и рекламен материал на заведение за хранене, поставен под политическия билборд.

Извършителите са използвали стълба или телескопичен инструмент с острие, защото ясно си личат следите от рязане по горната част на платното, което е на височина поне 4-5 метра над земята, посочва пред СКАТ Красимир Кръстев. Той добавя, че вероятно привърженици на конкурентите му в предизборната надпревара са се притеснили и се опитват да саботират кампанията му. Ще подновим билборда, още три смятаме да поставим, заявява кандидатът за кмет. В репортажа той изразява разочарованието си, като уточнява, че подобно вандалско действие по време на предизборна кампания се случва за първи път в Каварна от много години. Според Кръстев трябва да се подобри видео наблюдението в града, за да се намали вероятността и други политици да станат жертва на подобни злоумишлени атаки.

c