Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Отново задържаха мъж от Тервел за иманярство

55-годишен мъж от Тервел е задържан за иманярство, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич. Вчера е проверена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически ценности на територията на държави-членки на ЕС - "Операция Pandora IV". Акцията е осъществена от служители на РУ в Тервел и ГПУ-Силистра. Извършено е претърсване в частен дом в Тервел, обитаван от 55-годишния мъж.

При извършените процесуално-следствени действия в жилището на тервелчанина са открити самоделен метал детектор, професионален метал детектор със слушалки, монети, метални пръстени, метални и каменни гюллета, керамична част от лула, метална апликация, керамичен съд, всички наподобяващи културно-исторически ценности. Образувано досъдебно производство.

Припомняме, че на 11 септември бе заловен друг мъж от Тервел, на 48 години, също занимаващ се с иманярска дейност. Тогава в дома му бяха намерени осем слитъка, наподобяващи монети, и две метални корозирали халки. Установено бе, че същите са били открити на териториите на областите Силистра и Добрич с помощта на специален уред – металотърсач.

c