Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Германия с отлична оценка за EURO 2019 и домакинството на България

От спортния щаб на Германия - шампиони на тазгодишното Европейско първенство по футбол на УЕФА за девойки до 17 години, представиха отлична атестация за условията, осигурени от домакините - курортен комплекс Албена. Отлична оценка по отношение цялостното провеждане, са дали и спортните делегации на абсолютно всички участници в спортния форум.

Припомняме, че Европейският шампионат по футбол за девойки на УЕФА се проведе през месец май т.г., като по време на всички фази от надпреварата, срещите се играха на стадионите в Албена, Добрич и Каварна.

Практика е, след провеждането на всеки УЕФА турнир, участниците в него да дават оценка на предоставените им условия - по няколко критерия:

  • настаняване
  • храна
  • тренировъчна база
  • транспорт
  • качество на терените
  • медицинската помощ
  • съпътстваща програма на турнира

Според Джесика Бер – представител на Немската футболна асоциация, условията които Албена е предоставила като домакин - 5-звездния комфорт на „Фламинго Гранд Хотел и СПА“, са отлични, коментираха от управата на курортното селище. Представителите на Немската асоциация са изтъкнали няколко съществени предимства, предоставени от страна на домакините - просторни стаи, наличие на медицински кабинет и стаи за срещи за всеки отбор. Според спортните делегации, изключително впечатляващ е бил факта, че всички тимове са били настанени в един хотел, което е способствало спортистите да се чувстват в приятелска атмосфера и като „у дома си“. Останалите пунктове, по които е била дпоставена максимална оценка, са:

  • приятелски настроени и услужливи служители
  • вслушване в препоръките за приготвянето на храната, съгласно хранителния режим на играчите

Ето и обобщената рецензия, дадена от представителите на Немската асоциация:

"Оценката на немския отбор за тренировъчните терени е положителна – играчите и техните треньори са доволни от условията както на стадионите в Албена, така и на тези в Оброчище. Те високо оценяват стадион Албена 1, на който се играха част от самите мачове и финала на турнира. Спортната база предоставя отлични условия, големи и чисти съблекални и качествен терен, съобразен с всички европейски стандарти."

След ЕВРО 2019 за девойки, през месец септември, ваканционно селище Албена - обявено за Европейски курорт на спорта, беше домакин на още един УЕФА турнир – приятелското първенство за юноши до 15 години.

"Албена може да се похвали, че през април 2020 предстоят още турнири на УЕФА, а се водят преговори и за други съвместни прояви. Ваканционното селище се стреми непрекъснато да подобрява и развива спортната с база, с което да привлича нови международни партньорства", коментираха домакините от Европейския курорт на спорта за 2019 година..

c