Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Документи на кандидати за приемни семейства приема Община Добрич

Областният екип по приемна грижа към Община град Добрич стартира кампания за набиране на кандидати за приемни семейства по проект „Приеми ме 2015”. Могат да кандидатстват желаещи да станат приемни родители от общините Добрич и Добричка.

С приоритет ще се приемат заявления на кандидати, които искат да се грижат за деца с увреждане, както и такива на възраст от 0 до 13 години.

Ще се приемат и документи на желаещи да полагат грижи за две деца в семейството си.

До четири месеца продължава проучването и оценката на възможностите на желаещите да предоставят социалната услуга „Приемна грижа“. Всички професионални приемни семейства се назначават на граждански договор и са финансово обезпечени в периода, в който полагат грижи за приемно дете.

Всеки желаещ да кандидатства или да получи повече информация може да се обърне към началника на Областния екип по приемна грижа: Даниела Иванова, телефон: 0895 632 524.

Проект „Приеми ме 2015“ е финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Община Добрич работи по него от 2016 година.

c