Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Спортен маратон събира средства за нови книги в Добрич

Спортната благотворителна инициатива "Чрез Спорт Към Знание" си е поставила за цел да събере средства за закупуване на нови книги за библиотечния фонд на РБ "Дора Габе" в Добрич. Идеята на организаторите е да привлекат максимален брой участници, които да пробягат поне една пълна обиколка от 400 метра в Градския парк "Свети Георги". Спортуването сред природата и включването на всеки един желаещ да пробяга дистанцията, е идеята на благотворителността, която инициаторите и партньорите им ще вложат във всяка завършена обиколка по един лев. По този начин със събраната сума - равна на броя обиколки от всички участници, ще бъдат закупени нови книги за читателите в Регионална Библиотека „Дора Габе“ гр. Добрич.

Събитието се провежда на 29 септември от 09.00 до 12.00 часа. Няма минимална възраст за участниците, като всеки един може да се включи в удобно за него време и да пробяга каквато дистанция пожелае. Записването става на място - от 09.00 до 11.45 часа.

Карта на Градски парк "Свети Георги" - маршрут на трасето

"Носете си усмивките и удобни маратонки. Старта е на детелината до чешмата в Градския парк", уточни Николай Георгиев - един от инициаторите на благотворителната инициатива. В три поредни години, организаторите на начинанието "Чрез Спорт Към Знание" успяват да мотивират стотици доброволци в град Силистра, за да пробягат близо 4000 обиколки. Със събраните средства, вече са закупени няколкостотин книжни заглавия.

c