Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Надежда Петкова – кандидат за кмет от ГЕРБ (СДС), обеща да пусне отново времето в Добрич

С уникална инициатива, подкрепена от гайдари от цялата страна, стартира кампанията на местната коалиция ГЕРБ (СДС) в Добрич.

В предиобедните часове градът беше огласен от изпълнението на брас бенд от млади музиканти от Добрич, които създадоха празнично настроение, качени на каросерията на камион, който обиколи целия град.

Събитието, организирано като флашмоб, подаряваше надежда на всички под формата на значки с посланието на кампанията „Надежда за Добрич“. Един от първите, който я получи, беше министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той бе в града, за да открие обновената със средства на министерството лекоатлетическа писта в спортна зала “Добротица”.

Потомствени гайдари от цялата страна – родители с техните деца, обединени от идеята за най-големия флашмоб, правен с гайди в страната, се събраха в Добрич. В ранния следобед целият град се потопи в магията на българския фолклор. От 50 точки в крайните квартали на Добрич към центъра се стекоха стотици добричлии, водени от гайдарите и кандидати за общински съветници ГЕРБ (СДС).

Събрани в едно, стотици граждани се отправиха към етнографския комплекс „Старият Добрич“. Шествието беше водено от гайдарите-доброволци от всякаква възраст, следвани от кандидата за кмет на Добрич Надежда Петкова, областните лидери на ГЕРБ, народният представител вицеадмирал Пламен Манушев, и на СДС д-р Ганчо Стоянов, депутатът Даниела Димитрова, кандидатите за общински съветници от местната коалиция. Те имаха силната подкрепа на кандидати за кметове на общини от областта, издигнати от ГЕРБ, членове на партията, симпатизанти и много граждани.

Шествието огласи пешеходната зона, за да стигне до часовниковата кула в „Старият Добрич“ – символ на града.

Вицеадмирал Пламен Манушев заяви, че коалиция влиза в битката за местния вот на 27 октомври, с листа от професионалисти във всички области, хора с добро име и авторитет. „Екипажът е изключително важен за един кораб, но най-важен е капитанът. Само той може да изведе кораба през бурното море на предизборната кампания на местни избори 2019. Затова беше много важно да изберем най-правилния и подготвен човек. И такъв е нашият кандидат Надежда Петкова – кандидат на ГЕРБ и СДС за кмет на град Добрич“, каза още областният координатор на ГЕРБ-Добрич. И призова на 27 октомври всички в Добрич да изберат в бюлетината №69.

„Аз съм Надежда. Досега съм получавала доверие на различни хора по различни поводи. За първи път обаче, се изправям пред хората на Добрич, за да поискам доверие заедно да извървим пътя на надеждата. Надеждата за по-добро бъдеще за нас и за нашите семейства и деца. Надеждата за по-подреден, уютен и приветлив град. Надеждата за по-добро място за бизнеса, който да бъде подкрепен и да се чувства спокоен да се развива, да инвестира, да създава работни места. Надежда за нашите родители, които да усетят грижата – здраве и социална подкрепа, но и внимание – да има повече места, където се разхождат с удоволствие и да общуват. Тук съм, защото времето в Добрич е спряло – буквално. Да върнем времето на Добрич!“, призова кандидатът за кмет Надежда Петкова пред часовниковата кула на града, чийто часовник през последните години не работи.

Пред добричлии тя пое първия си ангажимент като кмет – да пусне времето в Добрич.

Тя представи кандидатите за общински съветници от ГЕРБ (СДС) - успели, можещи и знаещи личности, които имат своето категорично място в Добрич.

Откриването на кампанията продължи с общоградско тържество на площад „Свобода“ с много български фолклор и хора.

1. Надежда Петкова - магистър по „Електронна техника и Микроелектроника” от Технически университет - Габрово и бакалавър по „Счетоводство и контрол” от ИУ-Варна. Работила е като лектор по информатика, като оперативен счетоводител. Била е и финансов консултант, ръководител на Бизнес център - Добрич. Заместник-кмет на Добрич с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове” в периода 2007 – 2015 г. През последните четири години работи като консултант по европейско финансиране за най-големите общини в България – София, Варна, Русе, Велико Търново.

2. Веселин Велев – завършва Висше образование в гр. Русе, повече от 25 години има успешен частен бизнес.Управител на най-големият, построен в градаотзеленаполяна заводпрезпоследните 30 години, женен с 2 деца и 1 внуче.

3. Зорница Михайлова – юрист. Работи като адвокат. Общински съветник и председател на правната комисия в мандат 2015-2019 г.

4. Д-р Ивайло Петев - акушер-гинеколог. Ръководи акушеро-гинекологичното отделение в болницата в Добрич. Женен, с три деца. Човекът, който няма фейсбук страница, но армията от благодарни майки създаде специална група „Майките на д-р Петев“.

5. Красимир Николов – Завършил Шуменския университет.Икономика и информатика са професионалните му квалификации. Настоящ заместник - областен управител на Добрич, общински ръководител на ГЕРБ Добрич.

6. Детелина Николова – един човек свързал името си с град Добрич по категоричен начин, с много опит и знания.Била е три мандата кмет на град Добрич, областен управител.

7. Иво Пенчев – учил в Австралия, но се завръща в Добрич, където създава своя успешен частен бизнес. Вече 3 мандата е общински съветник, като последните 4 години е председател на Общинския съвет.

8. Камелия Койчева – коренячка добричлийка. Както тя обича да казва: „Дядо ми е роден в центъра на Добрич“. Работила като учител, директор на „Младежки дом“, като заместник – кмет „Хуманитарни дейности“. В момента е главен асистент в Шуменския университет. Има 2 деца и внучета.

9.  Димитър Василев – инженер по транспорта, магистър по счетоводство и контрол. Сега работи като началник Автогара, заместник управител „Пътнически превози“. Женен с 2 деца.

10. Радослав Рачев - магистър инженер. Има семеен бизнес. Женен с 3 деца.

11. Кина Драгнева – В продължение на 40 години директор на най-желаната от родителите детска ясла „Пролет“. Три мандата общински съветник. Административен секретар на областната структура на ГЕРБ.

12. Галин Господинов – завършил ВВМУ-Варна. Работил в търговския флот. Сега има частен бизнес. Председател на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост. Семеен, с 3 деца и 3 внучета. Два пъти е съветник в Общинския съвет.

13. Емил Бърдаров - електроинженер, магистър по финанси. Работи като регионален „ИТ“ координатор във водеща финансова компания. Семеен, с две деца, които днес работят в Европа. 

14. Младен Матеев – Спортист, успешен бизнесмен, ръководещ устойчив бизнес над 25 години. Човек с активна гражданска позиция, три мандата общински съветник и председател на ПК по спорт и младежки дейности. Баща на две деца, близнаци.

15. Павлин Тодоров – близо 30 години мениджър на фирма „ПАТО“, женен с 3 деца.

16. Стефан Милев – инженер - технология и управление на автомобилния транспорт. Началник на областния отдел „Автомобилна  администрация“, семеен – с дъщеря. Общински съветник в предходния мандат.

17. Иван Иванов – икономика, аграрно стопанство, търговия – това са професионалните му сфери, активно участва в политиката от близо 30 години. Бил е областен управител на Добрич. Семеен с 2 деца,  вече има и внуци.

18. Д-р Добрин Добрев – е с две висши образования. Главен лекар на Ветеринарна клиника „Вивавет“. Изключително много сили влага във военната история, като целта му е Военно-патриотичното образование на съгражданите ни.

19. Светослав Гочев – електроинженер, ръководител на Областна пощенска станция, член на Българския Земеделски Народен Съюз. Семеен с 2 деца.

20. Нели Апостолова - Инженер-технолог. Директор на Гимназията по Туризъм – училището, което успя да прослави града ни с младите и амбициозни възпитаници.

21. Светлозар Стоянов – магистър по икономика. Работи като финансист в Търговско – промишлената палата – Добрич. Притежава квалификация „синдик“ и има малък частен бизнес. Семеен с двама сина.

22. Ангел Табаков – Има частен бизнес в сферата на транспорта и опит като общински съветник, семеен с две деца.

23. Мирослав Петров – от 20 години е управител на „Добруджа билдинг“ ЕООД, семеен с 2 деца.

24. Дженко Русев - целият му професионален път преминава в Добрич. Един от най-добрите хирурзи в област Добрич. Към момента работи в  ДКЦ 2 (Диагностично-консултативен център) – хирургичен кабинет. Женен с 2 дъщери.

25. Деян Стоянов – строителен инженер, работи като старши експерт в Агенция по кадастъра.

26. Красимир Коев – спортист с много победи. Вписан два пъти в почетната книга на гр. Добрич. Женен с едно дете. Водил е много битки, следващата е на 27 октомври, която отново ще е с победа.Неколкократен победител в ОбиколкатанаБългария.

27. Д-р Деян Йорданов - Работи като общопрактикуващ лекар, специалност обща медицина и хирургия. Занимава се със спортна медицина. Семеен, с три деца.

28. Петя Обретенова – както обича да казва за себе си, 100% натурална добруджанка. Работи като главен счетоводител в Центъра за психично здраве. Общински съветник в мандат 2015-2019г.

29. Димитър Димов - Занимава се с частен бизнес в сферата на ресторантьорство и търговия. Собственик на любимото на младите хора в Добрич заведение.

30. Д-р Наталия Борисова - невролог, психиатър, психотерапевт, здравен мениджър. Завършва медицина в Туркменистан. Работи като началник „Мъжко отделение“ в Центъра за психично здраве. От близо 30 години живее в Добрич, омъжена с 2 деца.

31. Нели Петрова – инженер,специалност двигатели с вътрешно горене и специалност „Счетоводство и контрол“. Директор е на професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост град Добрич.Омъжена с една дъщеря.

32. Деляна Митева - финансите са силната й страна, завършва счетоводство и контрол и работи като счетоводител в „Старт“ АД, Омъжена с 1 дете.

33. Радослав Симеонов – Историк, Дългогодишен уредник на  Военно гробище-музей Добрич .

Горещ радетел за познаване на историята на Добруджа.

34. Милен Недев  - магистър от Стопанска Академия гр. Свищов, работи в сферата на строителството и търговия.

35. Светослав Паскалев – занимава се с частен бизнес, женен с 2 деца.

36. Георги Друмев – завършил публична администрация, занимава се с импресарска дейност,

37. Марияна Георгиева - В момента е секретар в т.нар. ромско читалище. Тя е магистър „Консултативна психология“, гр. Шумен.

38. Любомир Василев – най-младият ни кандидат за общински съветник. Студент е в Стопанска академия Свищов, завършил финансово-стопанската гимназия в град Добрич.  Работи като експерт в националното ТОЛ управление. Член на младежката организация на ГЕРБ.

39. Керан Керанов - образование „Българска филология“. Работи като мениджър екип в „Търговия на едро“. Два пъти е бил общински съветник в предходните мандати. Семеен 2 деца и внуче.

40. Гергана Димитрова – Завършила е средното си образование в училището по изкуства „Св. Климент Охридски“ в Добрич, Бакалавър хореограф, има магистърска степен АРТ мениджмънт и режисура. Днес тя работи в училището по изкуства и предава на децата на Добрич любовта към българския фолклор. Семейна с едно дете.

41. Валентин Иванов – социален педагог, занимава се с частен бизнес в областна на земеделието.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

c