Водещи новини Здраве Туризъм

Албена е най-добрата СПА дестинация за 2019 година

Курортен комплекс Албена получи поредно престижно признание за дейността си. Перлата на българското Черноморие беше отличена по време на Шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА /БУБСПА/ за Най-добра СПА дестинация в България за 2019 година.

Наградата беше връчена на Димитър Станев – зам.директор Бизнес развитие в Албена от Тиери Дюбоа – председател на Европейската асоциация на СПА центровете, по време на Шестия годишен конгрес на БУБСПА, който се проведе на 27 септември в София.

„Албена е дестинация за 4 сезона, благодарение на уникалните възможности за СПА и спортен туризъм, които предоставя“, сподели зам.-директорът Маркетинг и продажби Димитър Тачев след получаването на наградата – поредно доказателство за високото ниво на предлаганите в Албена услуги в сферата на СПА и Уелнес туризма.

По-рано днес стана ясно, че от пролетта на следващата година пациенти от Германия ще идват в България на балнеолечение и физиотерапия, които ще се покриват от немската здравна каса. Това е добра новина за Албена, защото от началото на 2019 в комплекса функционира Специализирана болница по рехабилитация, работеща със Здравна каса.

През май 2019 Албена получи още едно престижно отличие – Най-иновативна СПА дестинация в Европа. То беше връчено по време на 24-тия конгрес на европейските СПА центрове, който се проведе от 8 до 10 май в Хърватия. Лично главният секретар на Европейската СПА асоциация Чила Мезоси връчи приза на Маргита Тодорова – директор „Експлоатация, маркетинг и продажби“.

На територията на комплекса има четири СПА центъра на високо ниво, носители на много сертификати за високо качество на предлаганите процедури. Това са „Медика-Албена“, „Елементс“ (Фламинго Гранд Хотел & СПА), „Senses” (Матирим Хотел Парадайс Блу) и „Ралица“ (хотел „Ралица Супериор“).

Малко известен факт е, че водата в Албена е минерална с естествена температура от около 30оС и оказва положително влияние при справянето с болести на опорно-двигателната и нервната система. Част от предлаганите процедури са с лечебна кал от Тузлата. Съчетанието на уникалния климат и спокойствието на комплекса с професионализма на работещите в „Медика Албена“ спомагат за подобряването на здравето и тонуса на гостите и извън летните месеци.

В модерния спа център „Медика-Албена“ се предлагат иновативни програми за справяне с различни здравословни проблеми: артрофит, гуна, детокс, режими за алкално хранене, включване на натурални български продукти като кисело мляко, билки и мед са само част от съвременните технологии, които специалистите в Албена прилагат, за да бъдат максимално полезни на избралите комплекса за своята СПА почивка. Достъп до него целогодишно имат всички гости на комплекса, а настанените във „Фламинго Гранд Хотел и СПА“ могат да се възползват от топлата връзка, свързваща 5-звездния хотел с иновативния СПА център. В „Елементс“ СПА се предлагат много процедури, сред които и традиционен китайски масаж от златните ръце на Гуйлан Чжу – масажист с повече от 20 години опит, който използва само натурални китайски продукти, внесени от далечна Азия. В СПА център „Senses“ един от най-популярните масажи е класически индийски – стотици гости се доверяват на опита и уменията на Сандип Кумар – опитен масажист и йога, който знае как да подари пълноценен релакс на хората, които му се доверяват.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *