Здраве Образование

Експерти с визита в социалните предприятия и центрове в Добрич

Днес – 27 септември, в рамките на Национален форум “Социални услуги, социално предприемачество и заетост“, чийто домакин е град Добрич, екип от Министерството на труда и социалната политика посети обектите на територията на града, предоставящи социални услуги.

Групата бе водена от зам.-министъра на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова и включваше представители на Агенция “Социално подпомагане на общини и социални услуги от страната”.

Гостите посетиха първото социално предприятие в град Добрич – Чудната градина, имаха възможност да се запознаят с условията в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, проведоха срещи и в Дневен център за деца с увреждания. Обиколката продължи с посещение на Защитените жилища и Центъра за социална рехабилитация и интеграция. По време на гостуванията си, представителите на Агенцията проведоха поредица срещи с екипите на социалните предприятия в града и обмениха впечатления, както и полезни практики.

Програмата на Националния форум приключва с приемна на представителите на Агенцията, по време на която ще бъде представена възможност за излагане на въпроси и гледни точки. Експертите ще проведат и консултации за представителите от региона и гостите на Форума.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *