Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Студенти от 12 нови държави избраха да се обучават във ВУМ

С официална церемония Висшето училище по мениджмънт откри новата учебна 2019/2020 година. Студенти от 60 държави ще се обучават в отделните специалности, като в началото на тази година, млади хора от нови 12 държави са избралите да се присъединят към голямото образователно семейство на ВУМ, съобщиха от ръководството на университета.

Сред основните акценти по време на откриващата церемония бе темата за интернационализацията и международната и мултикултурна среда, която престижният университет осигурява на своите студенти.

В огромното семейство на Висшето учебно заведение вече има студенти от всички континенти континенти, които ще се обучават в бакалавърсите и магистърски програми. 12-те нови държави откъдето идват новите кандидат-магистри са: Армения, Бразилия, Грузия, Йордания, Канада, Мексико, Норвегия, Румъния, Сърбия, Танзания, Южна Корея и Япония.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Община Варна, общински ръководители, културното аташе в Представителството на Френския институт във Варна и директорът на „Алианс Франсез“ в морската столица.

Официалната церемония бе открита с тържествено слово на Ректора на Висше училище по мениджмънт доц. д-р Тодор Радев, който сподели с присъстващите удовлетворение от постигнатите успехи през изминалата година. Само месец след като за трета поредна година университетът бе класиран на първо място в света по критерий „студентска мобилност“ според U-Multirank, през лятото на 2019 г. той получи поредно високо признание. Класацията на най-добрите магистратури в глобален мащаб Eduniversal Best Masters постави магистърската програма по международен туризъм на ВУМ на 15-то място в света, а MBA програмата (Магистър по бизнес администрация) – на 5-то място в Централна и Източна Европа.

Видео-приветствия с пожелание за успешна академична година изпратиха и възпитаници на ВУМ-Варна, вече успешно реализитани в различни краища на света.

За да отговори на засиленото търсене на квалифицирани учители-специалисти, през настоящата учебна година Висше училище по мениджмънт стартира и две нови педагогически специалности – Педагогика на обучението по икономика и мениджмънт и Педагогика на обучението по туризъм, хотелиерство и ресторантьорство. Двете програми нямат еквивалент в други университети в страната, а уникалността им е в комбинацията на бизнес и практически умения с познанията, нужни на всеки учител – по икономика и мениджмънт или по туризъм. Приемът в двете нови специалности е отворен до 31-ви октомври 2019 г.

c