Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Кандидат за кмет на Балчик се отказа, двама ще се борят за поста

Само двама са регистрираните кандидати за кмет на Балчик на предстоящите избори за местна власт на 27 октомври, става ясно от решенията на Общинската избирателна комисия. В кметската надпревара влиза досегашният градоначалник на Белия град Николай Добрев Ангелов като независим. Той е издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от необходимия брой избиратели – събраните са 740 подписа от общо 21 805 избиратели в община Балчик. Николай Ангелов е подкрепен и от БСП.

Другият кандидат за кмет е Атанас Илиев Атанасов, издигнат от местна коалиция „ВМРО (ГЕРБ, СДС)”. Имало е и трети кандидат Йордан Красимиров Монов. Регистрацията му обаче е заличена след като подал молба за това.

За Про Нюз Добрич от ОИК в Балчик коментираха, че ако единият от двамата кандидати за кмет събере 50 процента плюс един глас няма да има балотаж и новият градоначалник на Белия гад ще бъде избран на първи тур. До балотаж ще се стигне ако двамата кандидати имат равен брой гласове.

Ясен е вече кметът на балчишкото село Ляхово – това е Реджеб Ибрямов Реджебов, кандидат на ПП „Движение за права и свободи„. Причината е, че няма регистрирани други кандидати за кмет на населеното място.

c