Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Добрич с юбилейна награда за цялостен принос за социално развитие

Председателят на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев връчи днес на зам.–кмета д-р Емилия Баева юбилейна награда на Община Добрич за активни отговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България. Индивидуални награди на Алианса получиха зам.–кметът на Община Добрич д-р Емилия Баева, народният представител д-р Хасан Адемов и директорът на Центъра за социални услуги в Добрич Албена Донева. Наградите се присъждат по повод 10–години от създаването на Националния алианс Те бяха връчени в рамките на Националния форум „Социални услуги, социално предприемачество и заетост“, който се провежда днес и утре в курортното селище Кранево. Организатори на националния форум са Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане, Националният алианс за социална отговорност и Община град Добрич. В рамките на събитието се дебатират пресечните точки и ще се обединят ресурсите между социалните услуги, социалната икономика, социалното предприемачество и формите на подкрепа за заетост на хората с увреждания с цел по – ефективно социално включване и развитие. Д-р Емилия Баева представи социалните услуги на Община град Добрич. 

В следобедния панел на форума председателят на Управителния съвет на Фондация „Св. Николай Чудотворец“ Мария Методиева ще разкаже историята на социалното предприятие „Чудната градина“. То е първото социално предприятие в град Добрич, в което работят младежи с интелектуални затруднения. Те произвеждат разсад за цветя, плодове и зеленчуци на 4 дка площ. 

Съоснователят на Социалната чайна – Варна и ръководител на менторската програма в ЦСНТДБУ в Добрич Стояна Стоева ще запознае участниците с   добри социални практики.          

Във форума ще участва и генералният директор на „Есетере България“ Пламен Николов, който ще представи успешното сътрудничество между местната власт и социално отговорния бизнес.         

c