Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Урок по героизъм изнесе майката на прикованата на легло Ева от Добрич в ОУ „Хан Аспарух”

Възхищение от майката на прикованата на легло след катастрофа Ева Надежда Георгиева изрази колективът на ОУ „Хан Аспарух” в Добрич. Вчера Надежда гостува на учебното заведение, където й бе връчено дарение в подкрепа на дъщеря й. Както Про Нюз Добрич писа, ученици, родители и учители от ОУ „Хан Аспарух” събраха 2 701 лева, след като педагозите с отказаха от букетите си в първия учебен ден.

Ето какво сподели в страницата си в социалната мрежа колективът на ОУ „Хан Аспарух”:

„Една обикновена жена, една майка, усмихната и изпълнена с надежда, изслуша нашата словесна подкрепа за своята дъщеря Ева. Откъде намери в себе си толкова сила и светлина, с които ни внуши, че има смисъл, когато се бориш?

Ева… Само три букви, а са целият свят на един родител.Тя е смисълът за живот на една майка, посветила се на дъщеричката си. За всеки от нас децата са безценни. Те са ни всичко.

Надя, благодарим Ви за урока по героизъм!”

От учебното заведение припомнят, че за пореден път се включват в кауза, посветена на дете. Всички заедно, ученици и учители, подкрепихме с дарения един млад човешки живот, дадохме надежда, посочват от там.

И допълват, че благотворителността на колектива на ОУ „Хан Аспарух” не свършва до тук и ще стане начин на мислене за всички педагози и деца от училището.

„Човешко е да се помогне. Красиво е да се подаде ръка в труден момент. Нека всички се обединим и помогнем истински на Ева - не само на думи, но и с дела! Тя има нужда от всяко наше добро сърце!” призовават от учебното заведение.

След зверска катастрофа, едва 13-годишна Ева от Добрич е прикована на легло. Вече почти 8 години за нея се грижи майка й Надежда Георгиева, която също е в тежко здравословно състояние. Трагедията застига семейството на 23 октомври 2011 година. При удара бащата на Ева загива на място, а тя е с тежка черепно-мозъчна травма. Следват множество операции, но момичето остава на легло и е неподвижно. Ева не може да говори, комуникира с Надежда с мигане на очи. Чува и разбира всичко, но най-тежко за майката е, че не може да й помогне. Лекарите от години са отписали младото момиче. Но Ева не се предава и продължава с крехкото си тяло борбата за всяка глътка въздух и ден живот. Майката Надя, вследствие на големия стрес, прави инсулт и й е извършена мозъчна операция.

На Ева и майка й Надежда можете да помогнете чрез:

  • Експресбанк: BG89TTBB94004626840099 - Надежда Петрова Георгиева
c