Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Поискаха налагане на по-тежка мярка за убийците на Диян Д.

Окръжната прокуратура в Добрич повдигна ново, по-тежко обвинение на двамата младежи, уличени в убийството на 41-годишният Диян Д, съобщиха от държавното обвинение.

След преценка на събраните до момента доказателства по делото 19-годишният Шенер Р. и 18-годишният Румен К. са привлечени като обвиняеми за грабеж, придружен с убийство, извършено в съучастие. Наказанието за това престъпление /по член 199, ал. 2, т. 2, във връзка с член 198, ал. 1 от НК/ се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.  

Както вече съобщихме, криминалистите са открили тялото на 41-годишния Диян, обявен за издирване от близките си на 12 септември тази година, след като не се прибрал в дома си, на 22 септември в землището на село Котленци. Резултатите от аутопсията са показали, че смъртта на мъжа е настъпила вследствие на нанесени 14 прободни рани. Златните накити, с които Диян ходел обикновено, липсвали. Убитият  пребивавал в Германия и при завръщането си в България ползвал услугите на единия обвиняем да го вози с автомобила си.  

След като разследването по случая стига до двамата младежи като съпричастни към тежкото криминално деяние, се установява, че Шенер се е завърнал във Великобритания, където работел. Припомняме, че вчера сутринта той беше задържан на летището в град Варна, след като се прибирането му със самолетен полет от Великобритания. След задържането му, обвиняемият е конвоиран до град Добрич.

Окръжната прокуратура в Добрич внесе днес искания в Добричкия окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата обвиняеми.

От ОС-Добрич съобщиха, че двете съдебни заседания на Добричкия окръжен съд, който ще се произнесе по мерките за неотклонение на двамата обвиняеми за убийството на Диян Д., са насрочени за днес - 25 септември.

c