Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

До 20 години затвор грозят Шенер и Румен за зверското убийство край Добрич

Добричкият окръжен съд е уважил исканията на Окръжната прокуратура и наложи най-тежката мярка "Задържане под стража" за двамата младежи, обвинени в грабеж, придружен с убийството на 41-годишния Диян Д., съобщиха от държавното обвинение.

По време на днешните заседания, в които бяха разгледани обвиненията срещу 19-годишният Шенер Р. и съучастникът му, Добричкият окръжен съд е уважил внесените искания от Окръжна прокуратура Добрич.

Искането за ново, по-тежко обвинение / по член 199, ал. 2, т. 2, във връзка с член 198, ал. 1 от НК/ е било повдигнато още вчера, уточниха от обвинението. Наказанието за подобно криминални деяние - грабеж, придружен с убийство, извършено в съучастие, се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Първоначално двамата младежи бяха обвинени в умишлено убийство по член 115 от НК.

От представените по делото факти, става ясно, че непосредствено след убийството на Диян, обявен за издирване от близките си още на 12 септември тази година, двамата обвиняеми отнели златните му накити. След като изоставили тялото на Диян в землището на село Котленци, Шенер и Румен взели тежкият златен ланец и няколко гривни на убития. Отнетото е с приблизителна тежест от около 90 грама. Златните бижута на мъртвия Диян били предадени в бижутерски магазин в град Варна. За него, двамата получил над 3000 лева, като една част от тях Шенер дал на Румен.

Поискаха налагане на по-тежка мярка за убийците на Диян Д.

Определенията срещу двамата обвиняеми, наложени от Добричкия окръжен съд, подлежат на обжалване пред Апелативния съд в град Варна.

c