Култура

Поредно признание от певчески конкурс за даровито дете от Добрич

Седемгодишната чаровница Ванина Григорова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич се завърна с поредно отличие – втора награда, от участието си в XI-ото издание на Международния конкурс за вокално изкуство “Морски звездички” – Варна. Това е пета поредна награда, която младата добричка изпълнителка получа през тази година, като признание за таланта си, сподели нейният вокален педагог Елена Карабельова.

По време на единадесетото издание на певческият конкурс “Морски звездички”, който се проведе на 21 и 22 септември в Морската столица, Ванина се състезава при най-малките – в първа възрастова група (до 7 години) .

Журито беше председателствано от певицата Мими Иванова, а членове бяха –  поп-певецът Дамян Попов, Георги Янков – поп изпълнител и вокален педагог, Александър Андреев – председател на Съюза на артистите във Варна и Тома Езекиев – вокален педагог.

Любопитното за това издание на конкурса е принципът по който се извържа журирането. Оценките се обявяват след приключване на изпълненията в съответната възрастова група. Предварителното представяне на всеки един участник е само със трите му имена – без да се дава информация за школата и вокалният педагог, с цел максимална обективност при оценяването от страна на журито.

Около 90 млади изпълнители от България, Румъния и Украйна, на възраст от 5 до 25 години, взеха участие в тазгодишното издание на „Морски звездички“. Конкурсът се организира от Читалище “П. Р. Славейков 1928” – Варна и се реализира чрез фонд “Култура” на Община Варна.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *