Водещи новини - дясно Крими

Има задържани за зверското убийство на мъж край Добрич

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич са разкрити и задържани извършителите на убийството на 41-годишен мъж, извършено на 22 септември в добричкото село Котленци, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

От около десет дни, 41-годишният мъж е бил обявен за издирване от своите близки. До разкриване на извършителите на престъплението се е стигнало след активни оперативно-издирвателни и следствени действия под прякото ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.

Тялото на 41-годишния Диян Д. е било открито случайно в землището на добричкото село Котленци на 22 септември тази година. След като на 12 септември, мъжът не се прибрал в дома си, близките му подали сигнал в ОД на МВР – Добрич. Убитият пребивавал в Германия и често се завръщал в България. Когато се връщал, ползвал услугите на един от извършителите, който го возел с колата си.

В ареста е задържан 18-годишният Румен К., който според събраните до момента доказателства е съпричастен към убийството на Диян Д. Той е привлечен като обвиняем от прокуратурата за престъпление по член 115 от НК. Тази сутрин с полет от Великобритания на летище Варна е пристигнал 19-годишният Шенер Р., който също е заподозрян като съучастник в тежкото криминално престъпление и е бил задочно привлечен като обвиняем, поради отсъствието му от страната. Предстои конвоирането му до Добрич, уточниха от прокуратурата.

Резултатите от извършената аутопсия са показали, че смъртта на Диян Д. е настъпила от нанесени множество прободни рани – около 14. Намереното тяло е било в напреднала степен на разлагане.

Предстои Окръжната прокуратура в Добрич да внесе искания в Добричкия окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата обвиняеми.

Действията по разследването на тежкото криминално престъпление продължават.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *