Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Безплатно измерват кръвното и кръвна захар в Добрич

От днес до края на седмицата, ГЕРБ-Добрич организира традиционното за края на месец септември - безплатно измерване на кръвно налягане и кръвна захар, съобщиха от пресофиса на партията.

Медицинско лице ще извършва измерванията всеки ден от днес (23 септември) до неделя (29 септември), включително. Желаещите да се възползват, могат да го направят в дните на кампанията - от 8,30 до 12,30 часа, в офиса на ПП ГЕРБ на бул. „25 септември“ №3 /срещу „Стара къща“/.

Измерването се извършва от квалифицирани медицински сестри, които се включват в кампанията на доброволен принцип, уточниха от пресофиса на партията. При необходимост, медицинското лице ще съветва гражданите да се обърнат към личния си лекар или специалист.

През 2017 и 2018 година ГЕРБ-Добрич организира две мащабни кампании за измерване на кръвна захар. През миналата година в нея се включиха над 1200 жители от област Добрич, припомнят от пресслужбата на ГЕРБ.

"Заради големия интерес от страна на гражданите, от началото на 2019 година, всяка последна седмица на месеца в офиса на ГЕРБ-Добрич провеждаме безплатно измерване на кръвно налягане и кръвна захар", коментираха организаторите.

c