Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

„За Туризма на Калиакра“ подкрепя Красимир Кръстев за кмет на Каварна

Инициативният комитет „За туризма на Калиакра“ ще подкрепи на изборите за местна власт на 27 октомври кандидатурата на настоящия председател на Общинския съвет Красимир Кръстев. Това съобщи председателят на организацията Стелиан Томов.

„Според нас, Красимир Кръстев ясно показа, че умее да ръководи, но и да се вслушва в хората, в техните предложения, аргументи, и е готов да работи за решаването на всички проблеми. Вярваме, че той ще продължи да бъде все така отговорен в управлението на Каварна и отворен към хората, готов да ги чуе и да им помогне. Той е успешен човек, доказал се бизнесмен, включително и в чужбина, и сме уверени, че той е най-добрата кандидатура за кмет на Каварна”, посочи Стелиан Томов.

Той припомни, че по негово предложение е започнала и гражданска инициатива „Обединени работим за Каварна – Заедно можем повече”. С нея се призовават гражданите да посочват своите предложения за бъдещото развитие на Каварна и региона, своите жалби за тежките проблеми, за да се съберат в един стратегически документ идеите и желанията на каварненци за бъдещото развитие на Общината.

В тази връзка, е сключено принципно споразумение с Красимир Кръстев, с което той се ангажира, ако бъде избран за кмет на общината, според предоставените му правомощия, да организира изпълнението по осъществяването на поставените в документа цели и задачи.

Едни от първите теми, които са обсъдени са: проблема с Болата; пътят Каварна - Българево, отнел 13 човешки живота; прилагане на европейското законодателство спрямо управлението на НАТУРА 2000 - чрез справедливи компенсации на засегнатите собственици и много други теми.

Заедно с Красимир Кръстев (председател на ОС - Каварна, кандидат за кмет на общината) и Георги Георгиев (кмет на село Българево, кандидат за кмет на село Българево) се ангажирахме да внесем лично предложенията и подписката в Народно събрание на България, Министерски съвет, с копия до Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на Околната среда и водите, Общинска администрация – Каварна и Общински съвет – Каварна.

Общото събрание на сдружението официално е прекратило членството на Росица Стефанова поради номинирането й за кандидат за кмет на село Българево, което, по думите на Томов, влиза в противоречие с официалната позиция по одобрение на кандидатурата на Георги Георгиев за позицията.

c