Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

С благотворителна инициатива "Чрез спорт към знание" събира пари за нови книги

На 29- и септември /неделя/ 2019 г., в часовете от 9.00 ч. до 12.00 ч., в Градски парк „Свети Георги" ще се проведе благотворителен маратон "Чрез спорт към знание”. Организатори на проявата са Александър Тодоров, Николай Георгиев и Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич. Благотворителната  общност е инициатор на спортни мероприятия с апел към хората да спортуват и чрез спорта да помагат за благотворителни каузи. Идеята на проявата е, чрез спорт да се събират средства за закупуване на книги в полза на местната общност.

В благотворителната инициатива организаторите канят да се включат хора от всички възрасти, които да пробягат минимум една пълна обиколка от 400 метра в градския парк на Добрич. Всяка завършена обиколка от 400 м в парка се финансира с 1 лев от партньорите на инициативата. Така общата събрана сума ще е равна на броя обиколки, които са пробягали всички участници. Със събраните средства ще бъдат закупени нови книги за читателите на Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич.

Дата 29-ти септември, в часовете от 9.00 ч. до 12.00 ч., място на събитието - Градски парк „Свети Георги" /Детелината/.

Инициативата се провежда вече три поредни години в град Силистра, в нея са се включили 600 граждани, които са пробягали 5571 обиколки и със събраните средства са закупени 345 нови книги.

Ела, раздвижи се, забавлявай се, стани част от каузата! Бъди един от нас!

c