Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Осем се очаква да се борят за кметския стол в Тервел

Регистрация в Общинска избирателна комисия Тервел за участие в изборите за кмет на община са направили  осем партии и коалиции и един инициативен комитет. В изборите за кмет на община са заявили участие партиите ГЕРБ, ДПС, ВМРО-БНД, Народна партия Свобода и достойнство, Воля, Български земеделски народен съюз И ДОСТ.

Коалицията, която ще участва в изборите за Кмет на община е БСП за България ( съставни партии в БСП за България са: Българска социалистическа партия, Комунистическа партия на България, Нова зора, Политически клуб „Екогласност“ и Политически клуб „Тракия“).

Инициативният комитет, регистриран за участие в изборите за кмет на община е Инициативен комитет за издигане на Станимир Любенов.

Дванадесет партии и коалиции ще участват в изборите за Общински съвет. Те са са: ГЕРБ, ДПС, ВМРО-БНД, Народна партия Свобода и достойнство, Воля, Национален фронт за спасение на България, Български земеделски народен съюз, ДОСТ, Земеделски съюз - Александър Стамболийски, ПП Никола Петков, БСП за България, Движение ЗАЕДНО за промяна.

Девет партии и коалиции ще участват в изборите за кмет на кметство в Община Тервел.Партиите са: ГЕРБ, ДПС, ВМРО-БНД, Народна партия Свобода и достойнство, Воля , Български земеделски народен съюз, ДОСТ, Движение Заедно за промяна и Коалиция БСП ЗА България.

c