Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Двама са кандидатите за директор на Регионалния исторически музей в Добрич

Двама кандидати са подали документи за участие в конкурса за длъжността директор на Регионалния исторически музей /РИМ/ в Добрич, съобщават от Общината. Това са временно изпълняващият длъжността Добри Добрев и Надежда Иванова – дългогодишен музеен специалист в РИМ.

Комисия, назначена от кмета Йордан Йорданов и председателствана от заместника му д-р Емилия Баева, е провела вчера работно заседание за проверка на допустимостта на кандидатите до участие в конкурса. Допуснати са и двамата кандидати.  

Както Про Нюз Добрич писа, конкурсът ще се проведе в два етапа – защита на Концепция за дейността и развитието на РИМ-Добрич за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях, и събеседване. Концепцията трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието и дейността на РИМ, основни проблеми на функционирането му, съвременни тенденции за развитието на музея като културна и научна организация и мястото му в националната музейна мрежа, стратегически цели, приоритети, очаквани резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на РИМ, механизми за реализация, мерки за реализиране на конкретните цели, свързани с управлението, комплектуването, опазването и представянето на музейните фондове, научно-изследователската, образователната и познавателната дейност, етапи за реализация на концепцията.

c