Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Засилени проверки за изправността на училищните автобуси

Служителите на „Пътна полиция“ и на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ инспектират състоянието на пътни превозни средства, транспортиращи ученици. Проверките са предварително планирани и се извършват във всички общинина територията на страната. Засилени ще са още в първите дни на новата учебна година - в периода от 16 до 22 септември, информираха от пресцентъра на МВР.

Целта на провеждащите се инспекции е още в началото на новата учебна година да се обърне внимание на собствениците и водачите на автобуси, превозващи деца, че компромиси с техническата изправност на превозните средства са абсолютно недопустими.

По време на проверките, служителите на реда ще следят водачите на автобуси или друг вид превозни средства, дали не са седнали зад волана след употребила на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози.

От началото на годината до 31 август у нас има влезли в сила 922 наказателни постановления на шофьори на пътни превозни средства, транспортиращи пътници. От Министерство на вътрешните работи уточниха, че за същия период, на водачи на МПС, са издадени 3170 фиша и 2390 наказателни постановления за управление на технически неизправни пътно-превозни средства.

c