Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Рязък срив в градусите и дъжд от утре. Край на горещите дни или...

С усилване на вятъра, от северозапад нахлува мощен циклонален фронт, който още тази нощ ще бъде над територията на страната. Най-напред в Дунавската равнина, а по-късно и в източната половина над страната ще започнат превалявания от дъжд, на места в Предбалкана - значителни по обем. Дневните температурни стойности ще се понижат с до 10 градуса, спрямо тези от последните дни.

В четвъртък, термометрите в региона ще показват максимални стойности (15° - 17 ° C) . Атмосферното налягане ще се понижи, а вятърът ще се преориентира от източна четвърт и през нощта ще се усили. Очаква се по-сериозни количества валежи да паднат в късните следобедни часове и през нощта. Заради очакваните пориви на вятъра, се препоръчва да се избягва движението край потенциално опасни сгради и дървета.

Графичен температурен модел за 19.09.2019

На 20 и 21 септември, облачността ще се задържи, на много места ще е разкъсана. Вятърът ще утихне, а температурите ще останат близки до средните за септември - между 17° и 20 ° С.

Очакващите есенен дъжд и приятни температури ще им се порадват точно в тези няколко дни - от 20 до 23 септември. Още от следващият вторник, топлото и сухо време отново ще се настани над територията на региона.

Графичен температурен модел за 21.09.2019

До края на последната седмица на септември, Балканите ще са под влиянието на горещ Средиземноморски циклон. За радост на мнозина, горещото лятно време отново ще се завърне, а нови признаци за дъжд не се очакват - поне до края на месеца.

Прогнозна температурна графика за 27.09.2019

През преходния период на ранната есен, когато атмосферата е изключително неустойчива, специалистите препоръчват повече движение, за да може организмът по-лесно да се адаптира към атмосферната промяна. Това важи най-вече за възрастните и хората с хронични заболявания и отслабена имунна система. Витамините от пресните сезонни плодове и зеленчуци, както и приемането на повече течности, също са добро средство за преодоляването на апатията или т. нар. есенна умора.

c