Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Изписана е ранената при взрив на бензиностанция жена от Добрич

Ранената при взрив на газова бутилка на лек автомобил на бензиностанция в Добрич вече е изписана. Това съобщи за Про Нюз Добрич д-р Руслан Николов - началник на Отделението по неврохирургия на болницата в Добрич, където пострадалата беше настанена. Изписахме я вчера, в добро състояние, каза лекарят. Той допълни, че жената е с комоцио, но няма някакви опасения за здравословното й състояние.

Припомняме, че газовата бутилка се взриви при зареждане с метан на таксиметров автомобил на 15 септември вечерта на бензиностанция на Марешки VM Petroleum. Задната част на колата бе унищожена. В болницата бяха откарани шофьорката и майка й. Заради множество травми и разкъсвания по-възрастната жена, на 67 години, почина.

По информация на 24chasa.bg таксиметровата шофьорка Минка С., на 49 години, е пожелала да зареди с метан бутилка, която е била на пропан-бутан. За последно колата е минала на преглед на 20 август, съобщава началникът на автомобилната инспекция в Добрич Стефан Милев, цитиран от медията. В техническият протокол обаче не било посочено, че автомобилът е с газова уредба.

c