Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Бракониери с тонове отсечени дървета задържаха край Тервел

Най-голямото количество нелегално отсечени дървета през последните месеци, засякоха горските стражи в района на Държавно горско стопанство Тервел. 12 пространствени кубически метра с дърва за огрев са задържани от служители на ДЛС-Тервел през изминалата седмица, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие. На нарушителите са съставени три акта по Закона за горите.

Общо 36 са проверките в стопанството за периода 9 - 16.09.2019г. Други два пространствени кубически метра дърва за огрев са се опитали да откраднат бракониери от горски територии в обхвата на ДГС-Варна. На заловените бракониери са съставени два акта.

603 проверки са извършени от горските във всички териториални поделения на Североизточното държавно предприятие през периода. Най-много са инспекциите в обекти за добив на дървесина и на превозни средства, които преминават през горските територии.

Заради мерките по контрол на разпространението на Африканска чума по свинете, са увеличени и проверките на ловците, както и на всички останали, които работят в горите. 144 ловци, риболовци и физически лица са проверени през изминалата седмица, уточняват от СИДП. 

c