Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

В обновени стаи ще се обучават децата от ДГ "Първи юни" в Добрич

 Със звънки детски гласчета и изпълнени с нови положителни емоции, откриха новата учебна година в детска градина „Първи юни“ №17 в град Добрич.

"Свърши лятото, а с него си отиде и дългата лятна ваканция, но ще останат прекрасните спомени за море, игри на воля с приятели, разходки в планината и какво ли още не!", с лека носталгия в сърцата, но с оптимизъм и увереност посрещнаха своите питомци, преподавателите от детското учебно заведение.

За най-малките, първият учебен ден е моментът в който обличат новите си дрешки и показват пред своите родители, педагози и приятели, какво са научили през ваканцията. По традиция при откриването на новата учебна година, всяка една групичка оглася двора на детското заведение, пеейки песни, в заразителен смях и забавни игри.

На своят първи учебен ден, детски вокална групи отправиха музикални поздрави към всички дошли на тържеството, а щом дойде ред на химна на детската градина, към детската формация се присъединиха и всички техни педагози. "Това беше невероятна изненада за всички гости", коментира развълнуваната директорка на детското заведение.

С пожелание да са най-вече здрави, с изпълнени със светлина и красота сърчица и да се радват на безгрижно и щастливо детство, наситено с веселие и игри, се обърна към всички "свои" 150 деца Валентина Русева – директор на детската градина.

Милото тържество продължи с познати и любими песни, на които всички танцуваха и се забавляваха. Грациела от ПГ „Смехоран“ успокои новите първоюнчета, които тази година образуваха цели две групи, като им разказа колко е хубаво и весело в детската градина, а учителките им ги помилваха с топли думи: „Очакваме ви с отворени сърца, добре дошли мили, слънчеви деца!“

Най-тържественият моментът при откриването на новата учебна година, разбира се, е ритуалът на знаменосците на детската градина.  Дария, Самуил и Деси - деца от четвърта подготвителна група, гордо развяха знамето и преминаха с маршова стъпка покрай всички присъстващи. "Има защо да са горди и доволни както децата, както и педагозите на детското заведение. Започваме новата учебна година с новобоядисана фасада на сградата и нова PVC дограма на помещенията., за което сърдечно изказваме благодарност на Община град Добрич", сподели директорката на детска градина №17.

dav

През 2019 година, екипът на детското заведение започва работа по два нови европейски проекта, които ще се осъществят по Програма „Еразъм+“. Също така им предстои реализация на нов проект по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, както и участие в проект по Национална програма „Успяваме заедно“.

"На добър час, малки и големи първоюнчета!", си пожелаха за поредна година възпитаниците и техните педагози.

dav
c