Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В обновена сграда започна учебната година в ЕГ „Гео Милев” в Добрич

В напълно обновена сграда започна новата учебна 2019/ 2020 година в езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич. Училищният двор се изпълни с ентусиазирани млади хора, жадни за знания, с техни близки и приятели. Гости на тържественото откриване на новата учебна година в гимназията бяха народният представител Йордан Апостолов, зам-кметът Росица Йорданова, общинските съветници Надежда Петкова и Десислава Димитрова, Генади Ганчев - председател на Училищното настоятелство.

„Какво ще ни донесе новата учебна година – радости или болки, поуки или несгоди, до голяма степен зависи от самите нас – каза в приветствието си директорът на ЕГ „Гео Милев” Милена Иванова. - Едва ли има друг народ на земята, за който науката, просветата и културата са издигнати в такъв култ както е в България”.

Естествено, най-нетърпеливи и изпълнени с трепетно очакване са нашите осмокласници, посочи директорът на гимназията. Тя им пожела да са здрави, силни и упорити, да не се стъписват пред трудностите и да овладяват с лекота чуждите езици, с които пред тях ще се разкрие един нов свят. „Нека този ден бъде един от празниците, които винаги ще помните дълго време след завършване на гимназията”, допълни директорът.

Милена Иванова се обърна и към дванадсетокласниците, които през тази учебна година ще завършат средното си образование. Тя подчерта, че техните предшественици от випуск 2019 година са поставили висока летва. След матурите ЕГ „Гео Милев” в Добрич е на 18 място по рейтинг от над 1 000 училища в България, каза с гордост директорът и пожела на дванадесетокласниците да надскочат летвата, да следват мечтите си и да са здрави.

Пожеланието към всички учители и ученици, които пълнят с живот и смисъл училищната сграда, бе за здраве, сили, щастие и ентусиазъм.

Милена Иванова припомни за предизвикателствата, пред които бе поставена гимназията през миналата учебна година, свързани с извършващия се в училището основен ремонт. Тя посочи, че сега ученици и учители влизат в обновените класни стаи, а до края на декември ще бъде приключен и ремонтът в двора и прилежащите пространства. Иванова благодари на фирмата изпълнител и на Общината, която реализира проекта по оперативна програма „Региони в растеж”.

c