Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Над 1 100 ученици прекрачиха прага на Училището по изкуства в Добрич

За 40-а поредна година училището по изкуства в Добрич СУ „Свети Климент Охридски” отвори врати за своите възпитаници. Тази година 1 133 ученици, от които 107 първокласници, прекрачиха училищния праг.

Зам.-кметът д-р Емилия Баева, Иво Пенчев – председател на Общинския съвет, общински съветници и представители на Военното окръжие в Добрич бяха почетни гости и заедно с родители, ученици и учители изпълниха двора на училището за тържественото откриване на новата учебна година. Посрещнато бе знамето на училището, издигнати бяха европейският, националният и флагът на Добруджа под звуците на химна на Република България.

В приветственото си слово директорът на училището Петя Георгиева заяви: „Образованието е стълбичка без край. Всяко едно знание ни прави по-силни. Бъдещето е в ръцете на знаещите. Пожелавам една успешна, силна, емоционална и удовлетворяваща учебна година“.

Учениците, родителите и гостите бяха поздравени с пъстра музикална програма. В нея се представиха гайдарски оркестър с ръководител Д. Димитров, народен оркестър с ръководител Хр. Христов – с Дайчово хоро, вокална група, който изпълни химна на Добруджа. Присъстващите се насладиха и на добруджански танц в изпълнение на III, IX и X клас с ръроводител Св. Куцаров и на автентична фолклорна песен с мост към обработена версия на песента в изпълнение на Мари Ганчева, която ще представи България на европейски шампионат по сценични изкуства в Малта през април 2020 година.

СУ „Свети Климент Охридски”, което за трета поредна година е в списъка на иновативните училища, продължава да работи по два проекта с участие на ученици и учители и един за обучение с цел повишаване квалификация на учители по програма „Еразъм+“

Учебната година ще бъде изпълнена с пъстра програма от събития по повод честване на 40-та годишнина от създаването и откриването на СУ „Свети Климент Охридски“.

c