Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

123 първокласници прекрачиха за пръв път прага на СУ „П. Р. Славейков“

123 първокласници, разпределени в 5 паралелки, прекрачиха за пръв път прага на СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич. Развълнуваните малчугани бяха посрещнати топло от своите учителки с питка, мед и китка здравец. Децата се зарадваха на модерните и уютните класни стаи, пълни с много подаръци.

За пореден път дворът на училището се изпълни от малки, големи и още по-големи момичета и момчета, от техните горди  родители и учители  за тържественото откриване на новата учебна година. По традиция в 9 часа бе посрещнато знамето на СУ „П. Р. Славейков” и бе издигнат националният флаг под звуците на химна на Република България.

В приветственото си слово директорът Георги Георгиев заяви: „Отново е първият учебен ден, най-цветният и изпълнен с усмивки ден от годината. Днес българското родно училище приютява всички нас, за да влее нови сили в изконната българска ценност към просвета, знание и духовност. Скъпи първокласници, този ден е много специален за вас. Днес вие прекрачвате за първи път училищния праг. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на знанието и мъдростта. Това е първата ви стъпка по пътя към успеха! Знайте, че в живота успяват само умните и трудолюбивите и затова не пестете своите сили, бъдете добри и отговорни.“

Директорът се обърна и към останалите славейковци с призив да приемат времето си в училище като възможност за самоусъвършенстване, а учителите си – като свои верни спътници и приятели.

Своите пожелания в първия учебен ден отправиха и областният управител Красимир Кирилов, главният експерт „Училищно образование“ Горан Панов, общинските съветници Надежда Петкова и Мая Димитрова, майор Генади Генов заместник - началник на Военно окръжие, Добрич.

Габриела Димитрова и  Симона Тодорова  поздравиха славейковци с музикални изпълнения,  а възпитаници на училището, участващи в ансамбъл „Добруджа”, подариха на всички уникален букет от добруджански фолклорни танци.

По традиция първи  в училището влязоха първокласниците и техните учители, приветствани от прекрасния ни мажоретен състав, носител на престижни конкурси и фестивали.

Тържествено бяха посрещнати от абитуриентите от 12 а клас  новите  осмокласниците от профилираната паралелка с чужди езици със засилено изучаване на английски език. Специално за случая бяха дошли и част от славейковци, випуск 2018.  Осмокласниците изгледаха филм, създаден специално за тях, и получиха малки индивидуални подаръчета.

Директорът Георги Георгиев поздрави новия 8 а клас с първия учебен ден и пожела на учениците много здраве, желание за много знания и успехи в училище.

c