Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Млад татуист от Добрич ще мери сили в международен фестивал в София

Младият татуист от Добрич Енчо Андреев ще вземе участие в „Bulgaria Tattoo Expo” в София. Петото издание ще се проведе на 28 и 29 септември в Зала 3 на НДК.

За Про Нюз Добрич Енчо Андреев разказа, че фестивалът е международен, в него ще се представят участници от цяла Европа – Румъния, Македония, Италия, Дания, България и други държави. По-думите му тази година той ще е с най-голям брой участници, надява се - и посетители.

Добричкият татуист попада сред участниците в „Bulgaria Tattoo Expo” след като изпраща по имейл свои творби до организаторите и те го одобряват. Ще се представи във фестивала за първи път. Енчо разказа, че доскоро е бил малко популярен у нас, тъй като е работил в чужбина – в Англия и Шотландия, и имал повече клиенти и познати там. Вече трета година е в България и решава да се включи в „Bulgaria Tattoo Expo”.

В международния фестивал татуистите ще мерят сили в шест категории. Енчо ще участва в четири от тях - фигурална композиция, мандали, цветна татуировка и черно-бяла татуировка. Другите две категории са трайбъл, или свободна задача, и най-голям проект – цял гръб, цял крак, които се правят в рамките на два дни.

За най-добрите татуисти са предвидени награди - първо, второ и трето място във всяка една категория.

Добричлията разказа, че участниците в „Bulgaria Tattoo Expo” ще изявят таланта си като изработят татуировки на свои клиенти, които ще присъстват на фестивала. Той ще се представи благодарение на свои приятели от Англия и Германия, които специално са си купили самолетни билети, за да участват в събитието. Татуировки ще бъдат правени и на случайни клиенти.

В Добрич Енчо Андреев се занимава с татуировки вече втора година. Студиото му Poshla Mostra се намира по ул. „Райко Цончев” 1. С творчеството му можете да се запознаете в страницата му във Фейсбук Poshla Mostra Tattoo crew / Dobrich.

c