Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Българска магистърска програма на ВУМ е сред 20-те най-добри в света

Престижна класация на Eduniversal Best Masters отреди на българска магистърска програма впечатляващото 15-о място в света.

За четвърта поредна година глобалната класация на най-добрите магистратури в света Eduniversal Best Masters (best-masters.com), поставя магистърската специалност "Магистър по международен туризъм" на Висше училище по мениджмънт - Варна (ВУМ), сред най-добрите 20 образователни института в света. В тазгодишното издание на класацията за 2019 година, българската магистърска програма е поставена на 15-та позиция в света. Класацията се оглавява от престижния италиански университет Bocconi, a магистърската програма на българското учебно заведение оставя след себе си водещи британски и американски университети.

Същата класация отрежда висока позиция на още една специалност във Висше училище по мениджмънт – Магистър по бизнес администрация (МВА), която тази година се подрежда на 5-то място в Централна и Източна Европа.

И в двете специалности на българското висше училище студентите се обучават на английски език, по синхронизирани програми с тези на стратегическия академичен партньор на ВУМ във Великобритания – университета Кардиф Метрополитън (Cardiff Metropolitan University). При успешно завършване на програмата на обучение, студентите получават две магистърски дипломи – българска от ВУМ и британска от Кардиф Метрополитън, при това без необходимост да пътуват до Кардиф за своето обучение.

Програмите са силно практически ориентирани и изискват студентите да работят с бизнеса по време на обучението си. Това води до придобиване на релевантни знания и умения в реална работна среда, което изгражда стабилна основа и създава необходимите контакти за успешна бъдеща професионална реализация.

Класацията за най-добри магистърски програми Eduniversal предлага детайлен анализ и оценка на магистърските и MBA програми в световен мащаб. Проектирана, за да помогне на бъдещите студенти да открият най-добрите възможности за своето следдипломно обучение, Eduniversal Best Masters Ranking е единствената платформа, която индивидуално оценява магистърски курсове в 50 различни образователни направления. Всяка година се оценяват над 20 000 програми за следдипломна квалификация, предлагани в топ 1000 университета от целия свят.

В ежегодното проучване участват представители на най-добрите академични институции в света, както и 5000 международни експерти по подбор на персонал и 100 000 завършващи или наскоро завършили студенти от съответните програми, което превръща класирането на Eduniversal в обективен и полезен източник на информация. Тази информация е най-често използвана от бъдещите студенти и от компании за идентифициране на качеството на висшето училище, както и на програмата и нейните възпитаници.

Ето и подреждането на най-добрите 20 университета, в класацията за 2019 година:

c