Водещи новини - дясно Общество

С решение на съда изпълнителния директор на „ВиК Добрич“ е временно отстранен

Състав на Окръжния съд в Добрич остави без уважение жалбата на изпълнителния директор на „ВиК Добрич“АД срещу  определение на Районния съд,  с което той временно е отстранен от длъжност, съобщават от съда

В мотивите си магистратите посочват, че с постановление от 30 август по досъдебно производство на Окръжен следствен отдел Гикински е привлечен като обвиняем за това, че през периода от 10 до 14 февруари 2019 г. в с.Батово, в качеството си на управител чрез трети лица – работници и служители във фирмата, е изградил съоръжение за водоползване от река Батовска. Това е направено в нарушение на разпоредби от Закона за водите.

Съдът посочва, че в случая има обвинение за умишлено престъпление от общ характер, за което се предполага, че е извършено от Тодор Гикински във връзка с работата му. От друга страна, има служебна зависимост на основните свидетели по делото, които са работници и служители в акционерното дружество, посочва съдът. Дори твърди, че по делото има данни за оказано от страна на изпълнителния директор на “ВиК Добрич” давление във връзка с показанията на някои от свидетелите по делото.

Това е наложило временното му отстраняване от длъжност. Според съда, мярката трябва да продължи до приключване на воденото разследване. Затова Окръжният съд като втора инстанция потвърди наложеното от Районния съд временно отстраняване от длъжност.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *