Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Пенсионери с нагледен пример - почистиха парк в Каварна

Членове на Сдружение "Съюз на пенсионерите"- Каварна бяха първите, които на дело се включиха в Националната кампания „Да изчистим България заедно“ в крайморския град.

Хващайки инструментите за почистване и чувалите, пенсионерите изчистиха бурените и отпадъците в един от градските паркове на Каварна. Възрастните хора отправиха и призив към останалите каварненци - на 14 септември също да се присъединят към националната еко-инициатива.

Желаещите да се включат в почистването, могат да се възползват от осигурените за целите на Националната кампания - ръкавици и чували за събиране на отпадъци, които за територията на община Каварна ще бъдат предоставяни в сградата на Общината. Консумативите ще се предоставят до 13.09.2019г. от 08:00 до 17:00 часа в отдел „Екология и зелена система“. В самият ден - 14.09.2019г., обявен за Национално почистване, невъзползвалите се до този момент ще могат да получат ръкавици и чували от 08:30 часа пред сградата на Общината, според изнесена информация от местната администрация.

c