Тервел

Нова водопроводна инфаструктура в три села в община Тервел

В момента се изпълнява последният етап от проект за рехабилитация на участъци от водопроводната мрежа в три села от община Тервел – Зърнево, Нова Камена и Безмер, съобщиха от кметството. Последният етап включва полагане на асфалтови настилки в с.Зърнево. В селата Безмер и Нова Камена изпълнението приключи, с изключение на довършителни работи по  маркировката.

Най-голяма е инвестицията в с. Зърнево. В него живеят над 1 200 души. Нова водопроводна инфраструктура бе положена по двете най-дълги улици в селото – улица „Втора“ и улица „Трета“. Общата дължина на новия водопровод е 3 500 метра. Общо 223 имота са присъединени към обновеното трасе посредством нови сградни отклонения. Изпълнението продължава с пълно преасфалтиране на двете улици. Площта на новите асфалтови настилки е 19 200 кв. м. Общата стойност на инвестицията за с. Зърнево е 2 175 000 лв.

В с. Нова Камена ремонтът бе фокусиран върху улици „Втора“ и „Шеста“. Общата дължина на новият водопровод е 1 025 м. Общо 59 домакинства имат нови сградни отклонения и ползват вода от новия водопровод. Двете улици са изцяло преасфалтирани. Площта на новите асфалтови настилки е 8 339 кв. м. Стойността на вложението в с. Нова Камена възлиза на 668 700 лв.

В с. Безмер е извършен ремонт на подземна и надземна инфраструктура на улица „Трета“. Дължината на трасето е 828,5 м. Четиридесет и един имота имат нови сградни отклонения. Площта на новата асфалтова настилка е 5 860 кв. м. В с. Безмер са инвестирани 502 920 лв . по този проект. През предходния програмен период, отново чрез проект по ПРСР , Община Тервел подмени водопроводът по ул. “Първа“ на селото – 1 890 м. През тази година бе преасфалтирана  изцяло улица „Първа“, като бяха подменени и бордюрите й.

В селата Зърнево, Безмер и Нова Камена живеят общо 2 800 души.

Проектът за трите села се финансира по Програма за развитие на селските райони по договор, подписан в средата на 2018 г. Общата стойност на строителните работи в трите села е  3 422 000 лв.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *