Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Набират статисти от област Добрич, ще снимат филм край с. Крапец

Кастинги за статисти за снимките на българска филмова продукция ще се проведат в Каварна и Шабла в два поредни дни. На тях могат да се явят желаещи да участват във филма както от Каварна, Шабла, Балчик, така и от целия регион. В Каварна кастингът ще е утре - 13 септември, от 17 часа пред читалището, а в Шабла – на 14 септември от 17 часа, също пред читалището.

Филм сървисът, който ще изпълнява тази продукция, е „Клас филм” на Росица Вълканова, съобщи за Про Нюз Добрич кастинг-режисьорът Иван Колев. Той посочи, че не става дума за сериал, а пълнометражен игрален филм. Режисьор е Драгомир Шолев, който е сред топ-режисьорите в рекламата, но има и много добри игрални филми. Сред тях е „Подслон”, който е носител на български и световни награди.

Драгомор Шолев / снимка: AutoClub.bg

Подбраните от кастинга ще бъдат заснети в периода от 17 септември до 21 октомври. Снимките ще са в района на шабленското село Крапец.

Няма изисквания за статистите, освен да са на възраст над 17-18 години, каза Иван Колев. „Търсим интересни лица, кинематографски ще ги напаснем, за да е интересен кадърът”, сподели кастинг-режисьорът. Гледаме да стигнем до по-широк кръг от хора, допълни той.

Деца и тийнейджъри за филма се набират от различни школи в цялата страна. Те ще влязат в роли, ще бъдат избрани до няколко дни. Пак се търсят интересни детски и тийнейджърски лица, които да се набиват на очи, обясни Иван Колев. По думите му има няколко попадения и от нашата област – младеж от Каварна, както и такъв от шабленско село. „Бяхме приятно изненадани, че в Каварна има самодеен театър”, сподели кастинг-режисьорът.

Снимките са илюстративни

c