Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

ДСБ-Добрич отказва Демократична България да подкрепи Йордан Йорданов

В разпространено до медиите съобщение общинският съветник Йордан Манов информира, че Общинското ръководство на ДСБ-Добрич на свое заседание, проведено на 11.09.2019 г., е взело решение Демократична България в Добрич да се яви със самостоятелна листа на изборите за местна власт през октомври 2019 г.

От протокола от заседанието на общинското ръководство става ясно, че „по време на кампанията ДБ не издига кандидатура за кмет и не обявява публично подкрепа за другите издигнати кандидати за кмет. При евентуален балотаж ще вземе решение за подкрепа на втори тур за кмет, съгласувано с Националното ръководство на „Демократична България“.
Решено е също как да бъде подредена листата за общински съветници. В нея на първо място е посочена Милена Керанова, на второ е лидерът на „Да България” в Добрич Надежда Пампорова, следват настоящият общински съветник Антония Кирова, представител на „Да България”, председателят на ДСБ-Добрич Милен Куманов. Посочва се, че листата ще бъде допълвана с направените предложения от членове и симпатизанти.

В решението са посочени мотиви за предложеното подреждане на листата. Според него: „Председателите на общинските организации на ДСБ и „Да България” не отстояват интересите, принципите и каузите на „Демократична България”. Председателят на „Да България” многократно изрично заяви, че не може да работи срещу Йордан Йорданов, който ще ни бъде конкурент, и не може да работи срещу брат си, който ще е кандидат в листата на Йордан Йорданов. И двамата председатели правят всичко възможно да ни убедят и работят по въпроса, Демократична България да обяви предварително подкрепа за Йордан Йорданов. А, това обезсмисля самостоятелното ни явяване. Правят всичко възможно да обсебят ДБ в полза на независимата кандидатура на Йордан Йорданов”, се казва още в мотивите към решението.

То е подписано от четирима членове на ръководството на ДСБ-Добрич – Антония Кирова, Георги Гюров, Йордан Манов и Милена Керанова.

Освен това, се иска пълномощно за представителство пред ОИК да получи Милена Керанова.

c