Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

ДБГ застава зад Йордан Йорданов в битката за втори мандат

Движение България на гражданите получи регистрация от Централната избирателна комисия за участие в местните избори, съобщиха от централата на партията.
В неделя Националният съвет на ДБГ потвърди предишното си решение местните структури да решат по какъв начин да се явяват на изборите. На места партията издига свои кандидати, а на други ще подкрепи граждански фигури, които могат да се противопоставят на феодалния модел на управление в българските общини. ДБГ застава зад хора са прогресивна визия, които са готови да управляват с гражданите и в тяхна полза, при нулева търпимост към корупционните практики.
В Добрич ДБГ застава зад Йордан Йорданов в битката за втори мандат, начело на града.

В Бургас ДБГ ще издигне Живко Табаков - общински съветник през последния мандат. Във Видин решението на структурите е да издигнат Павел Паунов, дългогодишен общински съветник. В София, Плевен и Шумен местните организации обявиха вече подкрепа за гражданските кандидатури на Мая Манолова, Георг Спартански и Добромир Драев.
Очаква се до седмица партията да обяви дясно-центриския формат на листа за София, както и останалите кандидати за кметове, които издига или подкрепя.

c